Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1521

Kariyer Günleri Son Gününde de Yoğun İlgi Gördü.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi' nde gerçekleştirilen 5.Kariyer Günleri’nin son gününde de öğrencilerin programa ilgisi yoğun oldu. Son Günün ilk programı olan ve Moderatörlüğünü Prof. Dr. Özcan Karahan’ın yaptığı panele Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, Bantaş Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan ve Eğitimciler Tüketim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ramazan Şenol katıldı.

Panelde ilk söz alan isim Osman Kocaman oldu. Kocaman,  öğrencilere kendi hayatından verdiği örnekler ile tavsiyelerde bulundu. Kocaman; “Spor yapın, hayal kurun, hayal kurmak her şeyin başıdır. Ancak bu hayaller lütfen gerçeğe dönüşecek şeyler olsun. Vicdanlı olun, etik olun ve ahlaklı olun. Mümkünse sevdiğiniz işi yapın. Bulunan işi yapmak için şuan oldukça gençsiniz. Yapmak istediğiniz işi yapmak için çaba gösterin. Bütçe ve planlama yapın, cesur olun ve risk alın. Bunu genç yaşlarda daha kolay yapabilirsiniz. Hatalarınızdan ders çıkarın. Çalıştığınız ortamda farklı fikirdeki kişilere ses verin ama negatif insanlardan uzak durun. İş ortamında global düşünmek zorundayız. Evrensel düşünüp, yerel hareket etmeliyiz. Dünya insanı olmalıyız.” dedi.

Ardından söz alan isim ise Bantaş Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdan oldu. Erdan; “İlk farklılaşma ve ayrışma okul sürecinde başlar. Ben geriye baktığımda söz ve tavırları ile hayatımı şekillendiren öğretmenlerimi hatırlıyorum. Ailenizden aldığınız kültürü eğitiminizle birleştirip geliştirebilirseniz başarıya bir adım daha yaklaşmış olursunuz. Okul yıllarında da çalışın. Çalışırken alacağınız sorumluluklar, gelecekteki iş hayatınızdaki becerinizi artıracaktır. Dünya yarış içinde, aslında bu yarış da değil, yaşam savaşı. Bu yüzden bir şekilde güçlü olmak zorundayız ve güçlü olmak için en iyi olmak zorundayız. Yaşamınızda ilkeleriniz olsun. İlkelerinizi değiştirmeyin ki kimliğiniz oluşsun. Hedef koyun ve buna inanın. Ve işinizi hep severek yapın.” diye konuştu.

Eğitimciler Tüketim Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Ramazan Şenol ise konuşmasında Eğitkoop hakkında bilgi verdi. Şenol; “ Bu kurum 1975’te bir grup öğretmen tarafından kuruldu. Bu yapıda bir yönetim kurulu var ancak bu yönetim kurulu çok da etkin değil. Haftada ve ayda bir toplantılar yapılır. Bu toplantılarda işleyişe şekil verilir. Kooperatifimizde işleyiş kesinlikle demokratik bir biçimde sürer. İşte bu anlayışla yerel bir işletme olmasına rağmen Eğitkoop 15 satış noktasına sahiptir. Rekabetten de korkmadık. Rekabet kişinin kendini yenilemesi ve geliştirebilmesini sağlıyor. Bunları anlatmamın nedeni girişimciliğe yeni bir bakış açışı katmaktır. Eğer girişimciliği tabana yaymazsak sağlıklı bir toplum yaratılamayacaktır.” dedi.

Panelin öğleden sonraki bölümünde ise Borusan Holding Genel Müdürü Zafer Terzioğlu ilk olarak öğrenciler ile buluştu. Satış alanında başladığı kariyerinde nasıl genel müdür olduğunu anlatan Terzioğlu iş hayatında başarı için gereken başlıca unsurları anlattı. Terzioğlu; “Planlı ve çok çalışmak, fark yaratmak, yeni bir şeyler yapmak gerekiyor. Bunların yanında çalışılan yerin hakkının verilmesi gerekiyor. Her gün işimi iyi nasıl yaparım düşüncesi benim kariyer planım oldu. Odak noktanız katma değerli, günü nasıl daha iyi geçireceğinizi düşünmek olmalı. Ne yaparsanız yapın işinizi iyi yaparsanız onun karşılığı mutlaka olacaktır.” diye konuştu.

Borusan Holding Genel Müdürü Zafer Terzioğlu’ndan sonraki katılımcı ise Damat & Tween Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatih Anıl oldu.  Anıl; “Basit düşünün, üründe yenilik arayışı içinde olun ve katma değeri olan ürün ya da fikir geliştirmek için çalışın. İletişimi elden bırakmayın ve mutlaka çevrenizdekiler ile konuşun ve dil eğitimini ertelemeyin. Hiçbir şey için geç değil. Maalesef artık üniversite mezunu olmak artık yetmiyor ama güzel olan ise daha çok istihdam kaynağı var. Hedef koyun, kötü bir hedef bile hedefsizlikten daha iyidir.” dedi.

Son konuşmacı ise Londra’da Türk Restoran zinciri Sofra Restoran’ın Kurucusu Hüseyin Özer oldu.

Öğrencilerimizin ricasını kırmayan ve 5. Kariyer Günlerimiz için Londra’dan gelerek aramızda olan Özer, küçük yaşlarda başlayan zorlu yaşamını ve nasıl başarıya ulaştığını anlattı. Dürüst olmanın önemine vurgu yapan Özer; “Başarının temelinde dürüstlük yatmaktadır. Para her şey demek değildir. Para kazanmak çok kolay fakat zor olan adam olmaktır. Ayaklarınız yere sağlam basmalıdır. Kültürümüze lütfen sahip çıkalım” dedi.

Üç gün boyunca iş dünyasının saygın isimleri ile öğrencileri bir araya getiren 5. Kariyer Günleri, etkinliği düzenleyen İşletme ve Ekonomi Topluluğu üyesi öğrencilere verilen teşekkür plaketleri ile sona erdi.

 

 


Fotoğraflar