Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2024

Adım Adım Manyas'ı Tanıtalım Gönüllülük ve Sosyal Sorumluluk Projesi

Manyas ve çevresi hem önemli doğal ve kültürel kaynaklara hem de pek çok tarihsel olaya ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Gün yüzüne çıkmayı ve gelecek nesillere aktarılmayı bekleyen pek çok değeri mevcuttur. Bu proje kapsamında ki amacımız Manyas’a ait kültürel değerleri, yöresel yemekleri, yöresel kıyafetleri, örf ve adetleri önce tanımak daha sonra tanıtmaktır., Bu tanıtım faaliyetlerini çağımızın iletişim aracı olan sosyal medya ile yapmayı hedefleyen öğrencilerimiz Bu doğrultuda Manyası geziyorum isimli çok takipçili bir instagram sayfası oluştururarak (https://www.instagram.com/manyasigeziyorum?igsh=cDJuMGJxeHJ4cTFi) Manyas'ı tanıtmaya başladı.  Manyas’ın resmi kurumlarına ait sosyal medya hesaplarından sayfanızın tanıtımı yapıldı. Müteakiben Manyas Kaymakamlığı ve Manyas Belediyesi iş birliği ile Manyas’ın Mahalleleri dolaşılarak Manyas’a ait pek çok değer hakkında çekimler yapılarak sosyal medya hesabımızdan paylaşılmıştır. Hem gelecek nesillere hem de Manyas’a yeni gelecek öğrenci arkadaşlarımıza Manyas’ın değerlerini tanıtmaktır. Projenin devam niteliğinde olması planlanmıştır. Sonraki dönem öğrencilerimiz de  projeyi devam ettirecekledir.