Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2022

100. YILINDA MİLLİ MÜCADELE VE BANDIRMA SON KURŞUN SEMPOZYUMU

Üniversitemiz, Milli Savunma Üniversitesi, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile 17 Eylül 2022 tarihinde "100.Yılında Millî Mücadele ve Bandırma Son Kurşun Sempozyumu" düzenlenecektir. Üniversitemiz ev sahipliğinde gerçekleşecek sempozyumda; Milli Mücadelemizin 100. Yılında dönemin siyasi ve askeri gelişmeleri başta olmak üzere Yunanlıların Batı Anadolu’da yaptıkları mezalim ve işgalin boyutları ile işgal yıllarında Bandırma ve çevresinde gelişen olaylar ve işgalin son günlerini bilimsel veriler ışığında ortaya koymak ve kamuoyunu bilgilendirmek amaçlanmaktadır.

Kapsam:

Milli Mücadele Yıllarında İstanbul ve Anadolu’daki gelişmeler, Anadolu’da işgaller, Kuva-yı Milliyenin doğuşu, Müdafaa-ı Hukuk Cemiyetlerinin ortaya çıkışı, Batı Anadolu’da Yunan Mezalimi ve Bandırma ve Çevresinde Milli Mücadele konularını incelemek.

Sempozyum Konu Başlıkları

-Milli Mücadele Yıllarında İstanbul

-Milli Mücadele Yıllarında Anadolu

-Anadolu’da İşgaller

-Batı Anadolu’da Yunan Mezalimi

-Kuva-yı Milliye’nin Doğuşu ve Faaliyetleri

-Milli Mücadele’de Düzenli Ordu

-Milli Mücadele Yıllarında Siyasi, Ekonomik ve Sosyal Gelişmeler

-Milli Mücadele Yıllarında Dış Politika

-Milli Mücadele Yıllarında Batı Anadolu’da Kuva-yı Milliye

-Milli Mücadele Yıllarında Bandırma ve Çevresi

-İşgalin Son Günleri ve Yunan Ordusunun Anadolu’dan Çekilişi

Katılım koşulları için tıklayınız.

Özet gönderimi için tıklayınız.

Yazım kuralları için tıklayınız.

Sempozyum internet sitesi için tıklayınız.

Sempozyum iletişim bilgileri için tıklayınız.