Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2020

Gösterim: 413

2020-2021 Ders Kayıtları Hakkında

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıt Duyurusu

►  Ders Kayıtları Öğrenci Otomasyon Sistemi https://obs.bandirma.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx adresi üzerinden 28 Eylül - 04 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılması gerekmektedir.

►  Öğrenci Otomasyon Sistemine “Kullanıcı Adı ve Şifreniz (Kullanıcı Adı: Öğrenci Numarası, Şifre: TC Kimlik Numarasının ilk beş hanesi)” ile giriş yaparak ders kaydınızı yapabilirsiniz.

►  İkinci öğretim öğrencileri ve ikinci üniversite okuyan normal öğretim öğrencileri öğrenim ücretlerini ve katkı paylarını Öğrenci Numarası ile Halk Bankası Şubelerinden veya Halk Bankası internet şubesi/ATM'lerinden yatırılabilir.

► Medya ve İletişim programı 1. sınıf öğrencileri 2020-2021 Eğitim-Öğretim döneminde 8 zorunlu + 2 seçmeli ders alması gerekmektedir. (Zorunlu dersler sistemde ''Z'' kodu ile seçmeli dersler ise ''S'' kodu ile görünmektedir.) Seçmeli dersler için 3 seçmeli dersten 2'si seçilmelidir. Öğrencilerin 2 seçmeli dersi kendi ilgi alanları doğrultusunda seçmeleri, zorunlu ve seçmeli tüm dersler seçildikten sonra kesinleştirme yapmaları gerekmektedir. 

► Akademik Türkçe dersi sadece yabancı uyruklu öğrenciler tarafından alınabilir.

►  Öğrencilerin ders seçtikten sonra KESİNLEŞTİR butonuna tıklaması gerekir. Öğrenciler Ders kaydını kesinleştirdikten sonra ders kaydı süresi bitimine kadar danışman onayı yapılıp yapılmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir.

►  Danışman Onayı olmayan ders kayıtları geçersizdir. Ders kayıtları öğrencinin sorumluluğundadır.

►  Ders kayıtları sürecinde danışman öğretim görevlisi ile sürekli irtibat halinde olunmalıdır. 

►  İkinci sınıf öğrencilerinden genel not ortalaması 1,80'in altında olan öğrenciler 24 kredi, 1,80'in üstünde olan öğrenciler 30 kredi ders seçebileceklerdir. 

►  İkinci sınıf öğrencileri, eğer varsa öncelikle alttan kalan derslerini almalı sonrasında 3. dönemdeki derslerden zorunlu olanları ve sonrasında da seçmeli dersleri almaları gerekmektedir.

►  İkinci sınıf öğrencilerinin (eğer varsa alttan kalan dersler hariç) 3. dönemde 5 zorunlu, 3 seçmeli ders almaları gerekmektedir.