Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1630

Üniversitemizin Mezuniyet Gururu

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi mezuniyet heyecanı yaşadı. Üniversitemiz 2016-2017 eğitim-öğretim yılı mezunları için Bandırma 17 Eylül Stadyumu’nda mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Törende; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Bandırma Meslek Yüksekokulu ve Erdek Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliğindeki törene; Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Bandırma Garnizon V. İkmal Albay Aziz Korkut, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Bandırma Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil, Bandırma Ticaret Odası Meclis Başkanı Bahadır Çenberci, Bandırma Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kılkışlı, AK Parti Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı başta olmak üzere birçok oda başkanı, muhtarlar, STK temsilcileri, diğer protokol üyeleri ile üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrenci aileleri katıldı.

Bayrak ve flama eşliğinde mezun öğrencilerimizin gruplar halinde tören geçişi yapmaları ile başlayan Mezuniyet Törenimiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Ardından sahne alan Bandırma Sanatsal Kültürel ve Sportif Faaliyetleri Araştırma Geliştirme Gençlik ve Spor Derneği (SASFAG) Ekibi, halk oyunları gösterileriyle törene renk kattı.

Törende, kürsüye ilk olarak, dereceye giren mezunlardan Üniversite ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Birincisi, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi Asiye Bilge Kırca, Sağlık Bilimleri Fakültesi Birincisi, Hemşirelik Bölümü öğrencisi Esra Yurtdaş, Bandırma Meslek Yüksekokulu Birincisi, Gıda Teknolojisi Programı öğrencisi Aytuğ Yöntem, Erdek Meslek Yüksekokulu, Yerel Yönetimler Programı Öğrencisi Gamze Tunç çıktı. Sırayla söz alan birinciler, kendilerinin yetişmesinde emekleri bulunan ailelerine ve üniversitemiz öğretim elemanlarına teşekkür ederek, üniversitemiz ve Bandırma’dan güzel arkadaşlıklar ve anılarla ayrılacaklarını dile getirdiler.

Sonrasında Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir bir konuşma gerçekleştirdi.

“Bugün üniversite olarak 4.000 civarındaki son sınıf öğrencimizin yaklaşık olarak 2.500’ünü mezun etmenin heyecanını yaşıyoruz” diyen Rektörümüz, “Bu yıl üniversite olarak ilk mezunlarımızı vermenin gururunu da yaşıyoruz. 2 yıl önce Meslek Yüksekokullarımıza kaydolan öğrencilerimiz, bugün Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin diplomasını alan ilk öğrencilerimiz olacaklar. Sevgili öğrencilerim, sizleri çok seviyoruz ve sizleri çok özleyeceğiz” dedi.

Öğrencilerin eğitim- öğretim yaşamlarında eğitim üyelerinin önemine dikkate çeken Rektörümüz, “Hoşuma giden bir sözü sizlerle paylaşmak istiyorum: “Bir eğitimcinin, bir öğretmenin, bir akademisyenin bir canı yoktur; ancak öğrencisi kadar canı vardır” Evet bu söz hakikatte de böyledir” dedi.

“Yeni bir üniversite olarak yapacağımız daha çok iş var” diyen Rektörümüz, “Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2. yaşını geride bırakmış genç, iddialı, emin adımlarla yoluna devam eden, dünya ve Türkiye çapında saygın bir üniversite olma yolunda önemli bir potansiyele sahip bir üniversitedir. Üniversitemize bağlı mevcut 5 Fakültemize ilave olarak kısmet olursa, bir iki ay içerisinde iki fakülte daha açılarak üniversitemiz bünyesine katılacaktır. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi ile İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi için başvuru dosyalarımız uygun görülerek yaklaşık olarak 4-5 ay önce YÖK Yönetim Kurulu’nda kabul edildi. Şimdi başvurularımız Bakanlar Kurulu gündeminde bulunuyor. Keza Bakanlar Kurulu gündeminde bekleyen, 4 Meslek Yüksekokulumuza ilave olarak bir de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu başvurumuz var. Birkaç ay içerisinde bu fakülteler ve yüksekokulumuz da üniversitemiz bünyesine katılmış olacaklar inşallah. Bunların yanı sıra, Hukuk Fakültesi ve Tıp Fakültesi için de dosya hazırladık ve YÖK’e gönderdik. Bu iki önemli fakültemizle ilgili olarak da, bu yıl içerisinde olmasa da önümüzdeki yıl içerisinde bir gelişme olacağına inanıyorum. Ayrıca, Spor Bilimleri Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi için de dosya hazırlıyoruz, bu iki fakültenin de üniversitemiz bünyesine katılmasını arzu ediyoruz. Tüm bu fakülte ve MYO’larla birlikte üniversitemiz tam anlamıyla şekillenmiş olacak, kendi kimliğine kavuşmuş olacaktır” ifadesinde bulundu.

Üniversitemizin önemli gündemlerinden bir tanesi de yerleşkelerinin tasarımı olduğunun altını çizen Rektörümüz, “Yerleşke bizim için büyük önem taşıyor. En son kurulan üniversitelerden biri olan üniversitemizin ülkemizdeki en iyi yerleşkeye sahip olması gerektiği anlayışı ve sorumluluğu ile 2016 yılı içerisinde üniversitemizin yerleşke altyapı hazırlıkları kapsamında ulusal düzeyde bir yarışma düzenlemeye karar verdik (Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Kentsel Tasarım Yarışması). Bu yarışma ile yükseköğretim kurumları arasında, son 22 yıl içerisinde yerleşke alanının bütüncül bir yaklaşımla, ulusal düzeyde bir kentsel tasarım yarışması ile planlama ve tasarımının yapıldığı ilk üniversite Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi olmuştur. Bu anlamda üniversitemiz tarihi bir görev de üstlenmiştir. Merkezi Yerleşke Tasarım Yarışmamız geçen ay sonuçlanmış olup, Türkiye’nin en modern ve en güzel yerleşke planı ortaya çıkmıştır. Yarışmanın birincisi olan grup, bu tasarım ile çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüller kazanacağımıza inanmaktadır. Sayıları giderek artan fakülteleri, bölümleri, programları, idari birimleri, akademik ve idari personeli, bilimsel ve kültürel etkinlikleri ve inşa edilecek kampüsü ile başta Bandırma olmak üzere Balıkesir ve ülkemizin bilim ve kültür yaşamına değer katan bir üniversite olmak yolunda özveri ile çalışan üniversitemiz, bundan sonra da aynı azim ve özveri ile çalışmalarını sürdürecektir” şeklinde konuştu.

Gençlere “Türkiye’nin size ve birikiminize ihtiyacı var” diye seslenen Rektörümüz, “Devir, hayat boyu öğrenme, hayat boyu eğitimi sürdürme devridir. Sizler Türkiye’nin 2053 vizyonunu, 2071 vizyonunu şekillendirecek, bunun altyapısını kuracak, bunu inşa edecek olan nesilsiniz. Şair Arif Nihat Asya’nın da dediği gibi: “Yürü, hâlâ ne diye kendinle savaştasın? Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaştasın !” Bugün sizler de Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaştasınız. İnşallah, bundan sonra doğru, düzgün ve büyük işlere imza atacağınızdan şüphem yok. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nden bu yıl mezun olan öğrencilerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Bizimle her zaman irtibatta olmalarını rica ediyorum. Gençlerimizin bugünlere gelmesinde emeği olan anne-babaları ve hocaları başta olmak üzere hepsine şahsım ve üniversitem adına teşekkür ediyorum. Yolunuz ve bahtınız açık olsun çocuklar! Allah’a emanet olun!” ifadesinde bulundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir konuşmalarının bitiminde mezuniyet törene katkılarından dolayı Altı Eylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’na teşekkür plaket takdim etti. Plaket takdimi sonrası konuşma yapan Kafaoğlu, “Bu mezuniyet törenimiz hayırlı olsun, herşey mezun öğrencilerimizin gönüllerince olsun. Bir ramazan akşamı iftarımızı açma fırsatı elde ettik. Eğitim son derece önemlidir. Muasır medeniyetler seviyesine bu gençler ulaştıracaktır. Onlar ne kadar mutlu olursa, bu daha kolay olacaktır. Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi genç bir üniversite olmasına rağmen arkadan hızlı geldiğini görüyorum ve Balıkesir Üniversitesi için motivasyon olacağına inanıyorum. Tüm mezunlarımıza yeni yaşamlarında başarılar diliyorum, törene katılan tüm konukları selamlıyorum" dedi. Kafaoğlu konuşmasının sonunda, Cahit Sıtkı Tarancı'nın "Memleket İsterim" şiirini okudu.

Törende Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı da konuşma yaparak, "Mezuniyet töreninde sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Gerçek hayatla bugün itibari ile tanışmış oluyorsunuz. Başarılı, insanın kendine güvenmesi ile başlar. Üniversitemiz açıldığı günden itibaren gösterdiği çalışmalar bu başarı ve güveni gösteriyor. Sevgili mezunlar kendi planlarınızı yaparken lütfen planlı yapın.Türkiye Cumhuriyeti'ni bugün ve gelecekte sizler temsil edeceksiniz. Bunu unutmayın. Değerli konuklar, üniversiteler tüm alanları ile şehirlere katkı sağlarlar. Üniversitemizin akademik ve idari kadrosu, öğrencileri ile 2023 hedeflerine ulaşacağını inanıyorum. Sevgili gençler herşeyin daha iyisini yapmaya çalışın. Hepinizin yolu açık olsun, bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum" diye konuştu.
Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar da konuşmasında, "Bizler Bandırma'yı bir aile olarak görüyoruz. Ben bu ailenin bir temsilcisi olarak sizlere Bandırma'nın sıcaklığını aktardığımızı düşünüyorum. Bugün çocuklarımız büyük bir mücadele sonucunda mezun oldular. Tüm mezunlarımızı ve aileleri tebrik ediyorum" dedi.

Tören Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza 'nın konuşması ile devam etti. "Bugün mutlu bir günü yaşıyoruz" diyen Mirza, "Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nin kurulmasından ve şehrimize kattığı tüm değerlerden dolayı çok mutluyuz. Bizler de üniversitemizin her zaman olmaya devam edeceğiz. Sevgili gençler sizler birer birer Bandırmalı olarak bizleri unutmayın, yolunuz açık olsun" ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere protokol üyelerince başarı belgeleri ve hediyeleri takdim edildi. Üniversite, fakülte ve MYO birincisi öğrencilerin mezuniyet kütüklerine birincilik plaketlerini çakmaları ile tören devam etti.

Mezuniyet Töreni, birincilik plaketlerinin mezuniyet kütüklerine çakılmasının ardından “Girişimcilik Dersi İş Planı Yarışması”nda derece giren öğrencilerimize belge ve ödülleri:

BANSİAD (Bandırma Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Yalçın Cömert, Müsiad (Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği ) Başkanı Sayın Ahmet Çömez, Bandırma Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Gizem Ozar Uz ve Kurul Üyesi Funda Dedeoğlu, Balıkesir Ticaret Borsası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Buket Boyacı, Bandırma Esnaf ve Kefalet Koop. Başkanı Niyazi Güler, Bandırma Genç İş Adamları Derneği Başkanı İsmail Çoban ve İŞKUR Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin tarafından verildi.

Daha sonra tüm mezun öğrencilere de bölüm hocaları tarafından mezuniyet belgeleri verildi.

Ardından tüm mezunlar Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir eşliğinde tüm mezun öğrencilerimiz ve ailelerinin heyecanla beklediği kep atma törenine geçildi. Heyecanlı ve duygulu anların yaşandığı kep atma töreninde unutulmayacak renkli görüntüler oluştu.

Yaklaşık 2 bin 500 mezun öğrenci ve yaklaşık 5 bin öğrenci ailesinin katılımı ile gerçekleşen mezuniyet töreni, Ramazan Ayı münasebetiyle ve Altı Eylül Belediyesi’nin katkılarıyla öğrencilerimiz ve ailelerine yönelik olarak verilen iftar yemeği ile tören sona erdi.