Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2022

Yüksekokulumuz akademisyenlerinden Öğr. Gör. Aydın GÜNGÖR'ün "Gümrüklerde Eşyanın Tasfiye İşlemleri" başlıklı kitabı çıktı.

Yüksekokulumuz Mülkiyet Koruma ve Güvenlik bölümü akademisyenlerinden Öğr. Gör. Aydın GÜNGÖR'ün "Gümrüklerde Eşyanın Tasfiye İşlemleri" başlıklı kitabı Ekin Yayınevinden çıktı.  Güngör bu çalışmada tasfiye konusunun biraz geçmişi biraz bugünü ele alarak sosyal ve ekonomik yönüne vurgu yapılmış işleyiş ve işleyişte kullanılan dijital uygulamalar anlatmaktadır. Tasfiyelik hale gelmiş eşyalar aslında bir değeri ifade etmektedir. Üzerinde tasfiye idaresinin tasarruf hakkı doğan önemli bir değerdir. Tasfiyelik eşyalardan ekonomik değer elde edilebileceği gibi sosyal fayda da yaratılabilmektedir. Gümrük idarelerinde gerçekleştirilen eşyanın tasfiyesi konusu üzerinde çok az çalışılmış, biraz da göz ardı edilmiştir. Bu alanda derli toplu çok az çalışma ve çok az yayın bulunmaktadır. Bu anlamda bundan sonra yapılacak çalışmalara öncü olması ve bu alanda çalışma yapacaklara faydalı olması umulmaktadır. Akademisyenimizi tebrik eder çalışmalarında başarılar dileriz.